Saturday, April 3, 2010

Ulat Bukukah Aku?

Pesta Buku Antarabangsa KL 2010 memang berjaya menghabiskan duitku tatkala bonus menimpa..tengok je la buku2 kt bawah ni..gamaknye macam sepoloh tahun tak beli buku kan..haha..kira cover balik la ni pas study memang xpikir lapan kali nak beli buku..=)

 
ni buku pertama yang saya beli kt PBAKL aritu..motif beli buku ni? cover dia! haha..
member cakap, ko kan dah nikah..nk beli buat pe? 
itu cakap orang yang belom nikah ok..tp xnikah pon xbeli gak buku tuh..haha
saya beli buku ni sebab tajuk dia yang ala2 killer gitu..tp memang best seller pon buku nih..
STATUS : baru baca half way~ sabar..

 
hoho..time nampak perkataan hormon tu je dah rasa macam kena gam dah..
disebabkan akak ni ada masalah hormon, agak2 dengan khatam buku ni bleh kasi adjust tak hormon yang tak betul ni?? mudah2an ye..
STATUS : baru page 5..=)

 
ah, memang xbleh tahan nak beli gak buku ni!!! nanti xde lah main hentam keromo je buh nama anak kan? ingat x zaman sekolah rendah dulu kalau ada orang jual buku kecik2, budak pompuan suka beli buku teka teki & koleksi nama2 baby? hihi
status : BELOM BACA..HAHHA

 
 nama pon persediaan kan? so itu memang penting..
STATUS : BELOM BACA! haha

 
nampak tak 15 + 6 tips kempiskan perut tu? itu sebab utama saya beli majalah ni..
STATUS : baru belek2 tengok gambar..hehe

 
kononnye beli nak tau cemane nak sembunyikan perut berlipat..
kisahnye bila dah sampai umah, dengan buku2 ni sekali terlipat..haha
STATUS : macam biasa, belek2 dulu..hihi

 
satu2nye novel tangkap leleh yang dibeli..terjebak bila ibu & adik turut membeli koleksi yang sama..hmm..saya spesis tak suka baca novel sebab nnt bila dah baca, tak tau ape jadi dalam Malaysia nih..tup tup PM tukar ke, Jusco buat JCard day ke kan, xke naya akak ketinggalan..haha..(sebenarnye malas nk baca buku tebal2..selalu cheating bukak last chapter!)
STATUS : x baca lagi..hihi

 
semoga poketku tidak kosong lagi bila selesai baca buku ni..
STATUS : masa tak kosong lagi untuk baca..oops!

 
dah lama dah berangan nak jadi jutawan internet ni..tapi xjalan2 projeknye..
ish ish..xde masa la..
STATUS : rahsia..=)

 
saya memang teruja gile dengan warna kalau korang nak tau la kan..
sangat obses dengan warna2 terang yang bile org tgk, akan toleh 2 kali la..niat saya bukan saje2 nk kasi org toleh menoleh ni, tp memang suka dengan kaler2 terang..so nk tau rahsianye? go to MPH & get yours ok!
STATUS : terus bukak page rahsia warna..xde mukadimah dah..wakakaka

 
haha..buku ni ala2 18sx gak la..tengok nama author dia je lah kan..sape xkenal pakar sakit puan & tuan ni kan..beli bukan nak menggatal okeh! just to improve sexual knowledge..lagipon, benda2 macam ni nak tanya orang malu sket..so, by reading aje lah ye!
STATUS : dok bawah bantal..teragak nak baca, baca..tp bila tgh baca, asyik sangap je..ngantok! sudahnye terselit bawah bantal la..hihi

 
oh, buku ni dihadiahkan oleh ibuku yang tercinta..dengan harapan suatu hari nanti saya & suami akan menjadi ibu bapa yang cemerlang..amiiinn..
STATUS : baru hias dengan penanda buku Ana Muslim yang cute..hehe

 
ha..ni memang buku yang paling sesuweeeeeeeeei sekali untuk bloggers2 sekalian..
plus ada tips utk bloggers pompuan lagi tau! kelas..
STATUS : memandangkan tips dia from a to z, akak baru stop dekat c sebab perasan2 buku tu dah kt tepi katil dah..hehe..(memang spesis xleh baca buku kot nih! ngantok weh~)

 
oh sangat kelas, berangan nak mencantikkan muka dengan segala tepekan yang perlu dipelajari dari buku ni..
STATUS : satu2nye buku yang dah khatam..haha..

 
nah hasilnye, akak dah berjaya menjadi covergirl majalah NONA ok!hahaha..
pekejadah pilih majalah NONA pon xtau..pilih le DARA.COM ke, NUR ke, MINGGUAN WANITA ke kan..hihi..btw korang jgn terpedaya dengan cover ni ok! olok2 je tu..sanggup akak keluarkan RM25 semata2 nak bergambar begitu..kelas kan? ni amek kt Karangkraf punye booth..tapi tup tup akak naik atas pegi booth Kumpulan Utusan, hambek kau, bergambar cover majalah RM15 aje ye!!!! adeh, sakit jiwa raga den..eeeeee.....

apepon, PBAKL 2010 kali ni memang bergabung meletup lah! tunggu next year plak ye kita tengok time tu perut akak ni dah meletup ke belum..haha..kalo dah, bleh la bergambar untuk majalah Pa&Ma plak ye..

~beranganlah kau selagi mampu..haha

2 response:

Farah Liya said...

mantop ok!

youramirah said...

sampai sekarang kita tak abes baca pon semua buku ni farah! sib bek pbakl 2011 xpegi, klu tak sampai anak kita dah berlari pon tak abes baca kot. haha

Post a Comment

just say it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...