Thursday, May 13, 2010

Cara Nak Hias Awning Tudung Anda..

bosan kan kalu pakai tudung plain je? apa yang selalu sangat kita buat > pakai brooch jurai-jurai bawah dagu ke, dabak-dabak kat bahu ke kan..tapi bila dah bosan sangat, gatal plak tangan ni nk menampal-nampal berlian palsu kat tudung yang sedia ada..

ok bahan-bahan yang korang kena ada ialah :
sehelai tudung ekin
satu set berlian palsu (sukati je kasi nama..=P)
iron yang sangat panas
iron board
selai kain untuk alas

cara-caranya ialah :
bentangkan satu set berlian palsu ni atas iron board & kenalpasti awning tudung tu betul2 ngam dengan berlian nih..

ok pastu masukkan awning tudung tu kat bucu iron board macam gambar kat atas nih..make sure tegang-tegang & centre ok..

pastu tarik plastik set berlian tu perlahan-lahan supaya berlian tu tak tertinggal kat kertas putih tu..

pastu adjustkan plastik berlian tu betul-betul atas awning tudung..plastik tu actually bergam..so tak lari pon kalu dah letak kat awning tu..

pastu korang amek kain untuk tutupkan plastik tu..dalam gambar ni saya alas dengan tudung bawal jek..(sebab dah xpakai dah..inilah fungsinye! =P)

amek iron yang panas tu, tenyeh kat awning yang di alas dengan kain tadi..tenyeh kuat-kuat & lama-lama sikit ye! supaya nanti senang lekat & xde berlian yang tertinggal!

pastu alihkan kain alas tadi & tarik perlahan-lahan plastik tu..make sure xde berlian yang tertinggal kat plastik ok!

taraaaa~ dah siap!

sila abaikan muka tak siap akak..sebab ni baru sampai umah..terus buat aktiviti lekat melekat..hihi..pada sesape yang nak order benda-benda berlian nih, msg kat inbox FB akak ye..cari Amirah Azlan ye..tak pon send kat email nih youramirah@yahoo.com ..nanti akak reply design-design yang ado k..daaa~

1 response:

Qalesya's Collection said...

salam..meh tgk blog sy kak..ada hanger utk tudung awning nih..ngah promosi..murah je kak..meh la tgk..slain tu ada kelambu kak..lau kak nk sy bg diskaun..nk?

Post a Comment

just say it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...