Thursday, December 16, 2010

Aunty Promoter JJ

arini ada JCard Sale kat Midveli..walaupun duit ai tak berkepuk2 macam dulu, tapi dek kerana sale, ai tatap mau soping groceries kt JCard Day..muahaha..biasalah list groceries nak tak nak kena ada bawang besar, buah2, sayur2, daging2, tepong cekodok, susu, dynamo, soflan bla bla bla..

dan tak lupa juga tiap kali beli groceries tak lepas nak singgah personal care nye dept..kurang2 beli colgate ke kan buat stok sambil jamu mata tengok brand syampu baru, eyeliner baru etc.

alih2 tetibe datang ilham stok facial wash dah abis..so pegi la saya ke rak pencuci muka..sekali ada promoter da..ai pantang sket ada promoter ni sebab suka nak lakukan barang dia kan..pastu congok je tengok kita pilih apa..haha..kentut kang baru ko nak blah kan? wakaka..

pastu tengah syok2 pilih, aunty promoter ni datang..

"amoi lu mau cari cuci muka ka?"

(pencuci muka la aunty!)

"lu mau try tak ini bland? manyak bagut ada loyal jelly boleh kasi kulit cantek"

(terkedu sebab kat tangan ada cap lain tapi dia sebuk cakap pasal yang ada royal jelly nih)

"lagipun aa you punya muka ada manyak kulit mati wo..nanti angkat sekali dengan scrub la boleh kasi hilang itu kulit mati" - sambil tunjuk kulit muka ai yang 'mati' tu!

(manyak cinabeng wo ini aunty kata wa punya kulit muka sudah mati)

"beli la ini boleh tahan 3 tahun wo"

gile lama 3 tahun tak abes! bersih tak muka kalu pakai secelet taik idung je? haha..and at last korang tau ape jadik? ai beli jugak pencuci muka cap GERVENNE, ROYAL JELLY & PEARL POWDER dengan harga RM10.49 sahaja..


ngeh ngeh termakan jugak aku marketing trick aunty tu! tak pernah pernah pakai cap GERVENNE ok! selama ni dok pakai HIMALAYA la, LOREAL la, CLEAN&CLEAR la, ST IVES la bla bla bla tetibe jadi penyokong Belilah Barangan Buatan Malaysia..ok ok don't underestimate Malaysian Brand..tunggu lagi 3 tahun ai kasi testimonial facial foam ni ek? kikiki

3 response:

Anonymous said...

saye pun pakai pencuci muka ni,best best je muka takde masalah.....

youramirah said...

o ye ke..so far pon saya pakai memang ok je..so takde la nyesal sangat dengar cakap auntie tu..hehe

Anonymous said...

Di mana boleh beli?

Post a Comment

just say it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...