Friday, July 15, 2011

Tak Malu

kejadian berlaku lunch time tadik. turun agak lambat sikit mengenangkan cik saintis sibuk menggodek tikus di makmal beliau. kitorang tiba cafe lebih kurang 1.30 tengahari. work station saya betul-betul sebelah tingkap, so dengar la dah azan 2 kali. harini kan jumaat. ok ingat dalam kepala, dah azan 2 kali. saje nak tengok kat cafe 'lelaki-lelaki berbaju melayu' yang sibuk makan time lelaki-lelaki lain jalan laju-laju ke masjid untuk solat jumaat.


hokey, dah sampai cafe mata saya dah nampak ada sekumpulan lelaki-lelaki yang dimaksudkan tadi. hadoi la cik abang, azan dah dua kali dah. takkan nak tunggu imam dah angkat takbir baru nak lepaskan sudu garfu? serius spesis takleh buat calon suami tau!


bila dah pilih-pilih makanan, cik saintis tanya nak duk mana. saya saje spot kat meja sebaris dengan lelaki-lelaki itu. pastu dah letak pinggan, saje buat-buat tengok jam. dah 1.40 ye! pastu pas 5 minit camtu, perasan ada yang bangun. tapi boleh pulak tinggal lagi 2 orang lelaki ini masih berselera menghadap kuetiaw goreng. hai la cik abang, camni ke nak pimpin keluarga?


saya takde la cakap lelebih, takut nanti berbalik pada ahli keluarga sendiri. nauzubillah! tapi, kot iye pon ko tanak gi solat jumaat, gi la menyorok dalam tandas boleh? ini tak, sendiri bikin malu la bang!

3 response:

arlizha said...

suke ko psycho dorg cmtu.mmg kene buat2 tgok jam kalo duk seblah dorg :)

Farah Liyana said...

dah cam spesies yg boleh display dlm reject shop.

youramirah said...

liza : haha. saje perli direct, sbb ada tu yg pkai baju melayu lagik. tak ke gatal mata nengoknye kan? hihihi

farah : sib bek bukan taste kita kan? muehehe. reject stok namanya..

Post a Comment

just say it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...