Tuesday, January 12, 2010

Kemaruk Friendster Dah Hilang..

tadi baru jap  bukak friendster..weh lama gile xbukak sebab dok kematu dengan facebook aje..haha..bila tengok balik album2 gambar, I've found this!


huhu..kalau tunjuk kat anak2 den ni musti banggo mama papa masuk universiti..hihi

This picture taken on 15th March 2008 at Universiti Utara Malaysia, Sintok on our convocation day..hari yang paling bersejarah dalam hidup saya & dia yang tak mungkin kami lupakan sampai bila2..(huhu..sebak dah ni) convo kami sidang petang..selesai majlis kira2 5.30 petang macam tu..next day 16th March 2008 hari persandingan Kak Ngah dia (whom my sis-in-law lah sekarang) sebelah lelaki..so pas convo dia bergegas balik Kl semula..saya terkilan gak la xdapat nak jumpa lama2 tapi nak buat macamana kan..rela kulepaskan jua..hukhuk..

biasalah time bercinta SMS xlepas punye..sikit2 saya SMS mintak dia bagitau bila dia gerak & bagitau bila dah sampai..siap pesan kalau ngantuk berenti dulu..dia reply kata ok..tengah2 malam saya SMS tanya kat mana dah dia xreply..xpe lah, tengah drive agaknye..esoknye 16 Mac 2008 bangun pagi, perkara pertama saya buat ialah SMS dia dulu tanya kat mana tapi no reply lagi..bateri abis agaknya..xpe lah..

petang 16 Mac 2008 saya pulang ke Seremban menaiki bas, together2 with ibu & 3 adik yang lain..without abah & sorang brother..abah memang xizinkan kami memandu jauh sebab mengikut pengalaman dia bersama Askar Wataniah dulu, long distance driving memang membahayakan..abah rela spent duit untuk naik flight @ train @ bas..tapi time tu tiket flight & train dah abis, so last choice bas ekspress la jadinya..bertolak jam 2.30 petang dari Terminal Bas Shahab Perdana Alor Setar, saya SMS lagi boyfriend saya maklumkan saya baru naik bas & minta dia doakan saya selamat sampai..

around 5 pm saya di Ipoh, dapat call dari Kak Ngah..ayat Kak Ngah xtahan..awak tau x papa eksiden? WHAT???? patutla SMS xreply, call xdapat..saya tanya dia ok x? Kak Ngah kata dia pon xtau sebab baru dapat call dari hospital..Allahuakbar..masa tu airmata luruh xleh control dah..cepat2 call dia tapi xdapat jugak..aduhai..nak pengsan pon ada tapi gagah jugak la try call & SMS dia..lebih kurang pulu 11.45mlm, we arrived Seremban safely & time tu dapat SMS dari dia..dia kata dia ok, cuma mak & ayah yang x ok..mak dia (my MIL skrg la kan) patah kaki kanan & ayah dia patah tulang rusuk..Allahuakbar..saya xpercaya dia ok sebab dia yang drive kete tu!!

pastu kol Kak Long (sebab kak long yang pegi sana tengok diorang), Kak Long kata papa dapat 30++ stitches kt muka & kepala..aduhai..pastu ayat kak long xtahan, awak sayang dia lagi x? adoi, apa kena mengena..I love him not because of his look! few days later, mereka bertiga berjaya ditransfer ke Hospital Putrajaya & saya bleh la tengok dia..ah suke suke!~

he's not admitted as he is getting better..cuma nak kena jaga stitches aje la..so kami lepas rindu di umah Pak Ngah dia kt Presint8, Putrajaya & saya telan air liur tengok muka dia..totally different! & since then, hampir setiap 2 hari sekali saya akan berulang Kl-Putrajaya untuk lawat dia & bakal FIL & MIL..(time ni musti den dapek point lebih sebab care terlebih..haha) belikan Gamat Healin bagai & kebetulan berkesan pulak tu..aish, memang calon menantu favorite la ni..haha

Panjang lagi ceritanya tapi xsanggup nak cerita..nak nangis!! to boyfriend saya a.k.a suami saya, NOOR AZLAN ABDUL RAZAK, I LOVE YOU SO MUCH..no one can replace you tau! (naik bulu roma den berjiwang2 time opis ni ha..)

nota kaki : xsabarnye nak pukul 5.30pm..cepat lah berpusing jam oiiiii..huhu

3 response:

DILANGIT said...

Fuh..tragis tul..berdebar2 I baca..mcm cte bersiri..pastu..pastu..pastu…nk tau kisah selanjutnya..actually dah tau ur papa excident..tp tak tau la cmtu ctenyer…ok lar, skg dah jd ur real papa kan.. Biasa la dugaan kan…jap…dlm cte u tulis besok nyer knduri kakngah..so dorng gi tak knduri nyr??

youramirah said...

sengal betul la u..harus la xpegi..dah terlantar kt spital camano nak pegi kenduri..haish..cite dia panjang lagi sbenanye tp tgk la version akan datang kalu i rajin nk cerita..huhu..sebak oo nak menaip tadi..

DILANGIT said...

tak payah cte..u cte tak bes pun...smlm pg i dah korek cte kat kak nora...ktorg satu meja rasa sebak nk nangis..mmg dah nk kuar air mata dah...tp sib bek kami pandai mengcover air mata..tp poyo lar...i pasan sume mata dah berair dah..hehe...sedih..cian kakngah...n papa's famli

Post a Comment

just say it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...