Wednesday, January 13, 2010

Gila Kerja..


hari ni 13 Januari 2010, Rabu saya isytiharkan sebagai hari Gila Kerja atas sebab buat kerja non-stop sampai nak pandang table mate pon xkuasa..pastu gile pegi fotostat 5 kali untuk buat claim lecturer tanpa menyuruh kerani yang buat..wohohoho..

lepas tu sangat rajin pick up call orang lain..pantang betul dengar bunyik telepon yang monofonik menjerit2 macam nak tercabut anak tekak..pastu table mate menegur, sopan santunnye ko cakap..huhu..memang tahap harini ikhlas betul bekerja..sebab apa pon xtau..badan ni berjaya merembeskan hormon rajin yang melampau agaknye sampai kadang2rasa macam baik gile ala-ala suci baru report duty kat company baru..wakakaka..

mungkin disebabkan saya berpuasa hari ini maka rahmat @ aura puasa tersebut membuatkan saya sedikit terbeliak biji mata untuk selak2 kertas yang menimbun atas rak in-out-kiv..fungsi rak dah x seperti namanya..ntah mana in ntah mana out, kiv apatah lagi..

moralnye adakah saya perlu berpuasa setiap hari untuk mendidik behavior sendiri yang xberapa nak behave aka xserupa isteri orang? haha..

alamak, miss my husband la..ngada-ngada tak?? peduli ape..itu laki den..sukati den la..

~ pa, malam ni kita tido awal k..(setelah berhempas pulas 2 malam berturut2 bekerja lebih masa mendapatkan extra income!)

saya memang gile kerja..sebab? hari ahad pon kerja meh..sian family kat Seremban..dah jarang balik sana..dah kawen ni lagi la..kena bahagi2 nak balik umah MIL@Putrajaya.. sib baik dokek yo..buatnye tercampak kat kelantan ke sarawak ke, aduhai..

pernah sekali sedara2 datang ke rumah, saya bangun pagi2 pada hari Ahad, cepat2 slam bagitau nak pegi kerja..jawab makcik tu, kumpul la duit banyak2 mira..terasa macam kena lempang pulak..saya kerja bukan kerana duit (ada unsur tipu sikit..haha) tapi atas rasa tanggungjawab..cuba dia jadi koordinator program diploma eksekutif yang mana pelajar middle age around 30s & 40s merengek2 nak macam2 xubah lagak seperti pelajar sekolah rendah..ish ish..kalau saya jadi surirumahtangga sepenuh masa seperti anda bagus jugak ye? tapi nak bayar hutang macam2 pakai ape? cecair Fabuloso kalau digadai pon xdapat sekeping RM1..so saya perlu bekerja..

tetibe rindu dengan sambal telur hancur air tangan ibu makan dengan nasi lembik..huwaaa~

2 response:

DILANGIT said...

Hehe..seriously i pun terrajin smlm...tp i mmg slu rajin pun...kre smlm sgt2 rajin r...hahaha...
Mir, i got prob gak la keje weeknd nih...sedara dtg slu suami yg kena layan...i takde kat umah...mcm tak adil n tak bes...dah la sedara kte, kte lak takde..adoii...tp bukan slu jd cmtu cuma ble jadi cmtu rasa agak terkilan..mula la pk bukan2, kutuk org ni,kutuk org tu..hehe...but still bersyukur...dgn kerja nih...tp penat la mir..hehe

youramirah said...

haha..tau xpe..i ni dh 7 bulan feel camtu..nk balik umah mak mertua rasa cam xbest je sbb duk sekejap2..tp sib baik dia faham i keje camne..sampaikan ada satu hari tu kita xde kelas, tapi dia tanya xpegi mantau ke? haha..betapa carenye mak mertua i ok! hihi..apapon, moh le kita cari keje lain..keje ni xsesuai dengan kita la..nk handle laki, nk handle student, diri sendiri lagi..ish ish..pening2..

Post a Comment

just say it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...